ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

  • Κατατέθηκε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
  • Και φέτος χιλιάδες συνταξιούχοι της περιοχής μας δεν θα δουν καμία αύξηση.
  • Πάνω από 3,5 χρόνια η αναμονή στην απονομή των Επικουρικών Συντάξεων παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις για επιτάχυνση, σήμερα βρίσκονται στον Ιούλιο του 2020.

Κατατέθηκε την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου στο Υπουργικό Συμβούλιο το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης το οποίο προβλέπει τη διατήρηση της προσωπικής διαφοράς. Χρυσώνουν δε το χάπι αντί αυξήσεων με την καταβολή εφάπαξ 100 ευρώ για όλο τον επόμενο χρόνο για όσους έχουν συντάξεις μικτά κάτω από 1.600 ευρώ και έχουν προσωπική διαφορά. Για τους υπόλοιπους, που έχουν πάνω από 1600 ευρώ μικτά,  όπως και πέρυσι δεν θα δοθεί πάλι καμία αύξηση παρά το ότι οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι έχουν να πάρουν αύξηση εδώ και 15 χρόνια μετά τις τεράστιες περικοπές που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια των μνημονίων.

Και για να κατανοήσουμε τη μεγάλη κοροϊδία για τα 100 ευρώ ή τη μηδενική αύξηση να αναφέρουμε ότι εάν δοθεί αύξηση 3,5%  με 4,0%, όπως φημολογείται, οι συνταξιούχοι που δεν έχουν προσωπική διαφορά θα πάρουν μηνιαία αύξηση 50 ευρώ περίπου άρα 600 ευρώ το χρόνο και οι υπόλοιποι θα πάρουν 100 ευρώ εφάπαξ που δεν μπαίνει στο μισθό τους ή καμία αύξηση.

Στο ίδιο νομοσχέδιο γίνεται αναφορά για μία ακόμα φορά για επιτάχυνση της απονομής των Επικουρικών Συντάξεων. Να σημειώσουμε εδώ ότι οι Επικουρικές Συντάξεις στο δικό μας ταμείο η αναμονή ξεπερνά τα 3,5 χρόνια. Σήμερα την ώρα που γράφεται η συγκεκριμένη ανακοίνωση, στον ΕΦΚΑ επεξεργάζονται τις Επικουρικές των συναδέλφων που βγήκαν τον Ιούλιο το 2020 και η πληρωμή αναμένεται να γίνει προς το τέλος του έτους.

Το Σωματείο μας απέστειλε ξανά ενημερωτική επιστολή, με έντονη διαμαρτυρία για τον τρόπο με τον οποίον αποκλείονται χιλιάδες συνταξιούχοι από τις αυξήσεις καθώς και για τις τραγικές καθυστερήσεις στην απονομή των επικουρικών.

Καλούμε τους βουλευτές του νομού μας και της Δυτικής Μακεδονίας, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή να καταθέσουν την έντονη διαφωνία τους και για τις αυξήσεις και για τις τραγικές καθυστερήσεις στην απονομή των επικουρικών.

 Και κάνουμε ιδιαίτερη αναφορά στους βουλευτές της περιοχής γιατί το μεγάλο πρόβλημα των καθυστερήσεων των επικουρικών καθώς και των προσωπικών διαφορών υπάρχει με πολύ μεγάλη ένταση στην περιοχή μας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΤΑΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                  ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ