•Συνεχίζεται με αργούς ρυθμούς η εκδίκαση των αγωγών για τα αναδρομικά του γνωστού 11μηνου Ιούνιος του 2015 έως το Μάιο του 2016. Με σοβαρές καθυστερήσεις η εκδίκαση, η έκδοση των Αποφάσεων καθώς και οι πληρωμές. •Καταβλήθηκαν από τη ΔΕΗ τα αναδρομικά από τις περικοπές των Ειδικών Επιδομάτων.

  • Συνεχίζεται με αργούς ρυθμούς η εκδίκαση των αγωγών για τα αναδρομικά του γνωστού 11μηνου Ιούνιος του 2015 έως το Μάιο του 2016. Με σοβαρές καθυστερήσεις η εκδίκαση, η έκδοση των Αποφάσεων καθώς και οι πληρωμές.
  • Καταβλήθηκαν από τη ΔΕΗ τα αναδρομικά από τις περικοπές των Ειδικών Επιδομάτων.

 

  • Μία ακόμα αγωγή εκδικάστηκε και οι προσφεύγοντες πήραν τα χρήματα. Η συγκεκριμένη αγωγή είχε γίνει το 2017 εκδικάστηκε το 2022 και η απόφαση ανακοινώθηκε τον Ιούνιο του 2023 και η πληρωμή έγινε στις 30 Νοεμβρίου.

Το παράδειγμα αυτό το αναφέρουμε για να καταδείξουμε την πολυετή καθυστέρηση για την εξέλιξη των προσφυγών.

Η εκδίκαση των αγωγών γίνονται μετά από αναβολές ανά ομάδες των 30, 40 ή 50 ατόμων ανάλογα με τον προγραμματισμό του κάθε δικηγορικού γραφείου στο οποίο κατατέθηκαν οι αγωγές.

 Όταν είναι να εκδικαστεί η αγωγή τα γραφεία ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους  να δώσουν εξουσιοδότηση για την εκδίκαση. Εάν δεν δοθεί η εξουσιοδότηση τότε χάνεται και το δικαίωμα της διεκδίκησης.

Οι συνάδελφοι που προσφεύγουν ενημερώνονται για κάθε εξέλιξη από τα δικηγορικά γραφεία στα οποία έκαναν τις αγωγές.

 Παρά την ταλαιπωρία και την πολυετή αναμονή των συναδέλφων για τα αναδρομικά των περικοπών τον επικουρικών και των δώρων η κυβέρνηση επιμένει στην αρχική της απόφαση να μην δίνει σε όλους τα αναδρομικά από τις περικοπές του 11μήνου παρά τις Αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας καθώς και τις Αποφάσεις όλων των            δικαστηρίων στα οποία προσφεύγουν οι συνάδελφοι.

  • Η ΔΕΗ επιτέλους αποφάσισε και κατέβαλε στους συναδέλφους της επιστροφές των περικοπών των Ειδικών Επιδομάτων παρά την αρχική της άρνηση.

Το ποσό που είδαν οι συνάδελφοι να κατατίθεται στους λογαριασμούς τους και αποχώρησαν από 01/01/2019 έως 01/06/2020, αφορούσε τις επιστροφές των περικοπών των Ειδικών Επιδομάτων τα οποία έπρεπε να επιστραφούν από την 1/1/ 2019 . Η               κατάθεση έγινε από τη ΔΕΗ και το ποσό είναι ανάλογο με το χρόνο που δούλεψαν οι συνάδελφοι την συγκεκριμένη περίοδο.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΤΑΝΑΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ                      ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ