ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Μακριά από την πραγματικότητα οι δηλώσεις του Κυρίου Χατζηδάκη για τις Επικουρικές.

Μακριά από τις ανάγκες των συνταξιούχων οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού για την προσωπική διαφορά.

Με έκπληξη ακούσαμε το Σαββατοκύριακο τον Υπουργό Εργασίας Κύριο Χατζηδάκη να δηλώνει στα κανάλια ότι οι Κύριες Συντάξεις, τα Εφάπαξ και οι Επικουρικές δίνονται σε κανονικούς ρυθμούς και ήρθε η ώρα για τις παράλληλες συντάξεις, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις, έχουν πάνω από 10 χρόνια αναμονή.

Και ναι μεν για τις Κύριες Συντάξεις και τα Εφάπαξ είναι σωστή η δήλωση του, δίνονται κανονικά στους δύο περίπου μήνες, αλλά για τις επικουρικές οι δηλώσεις του μας εξέπληξαν όταν στην περιοχή μας έχουμε χιλιάδες συνταξιούχους οι οποίοι περιμένουν κοντά στα τέσσερα χρόνια για να πάρουν την επικουρική. Αυτό το μήνα αναμένεται να πληρωθούν αυτοί οι οποίοι βγήκαν το Σεπτέμβρη του 2019.

Και καλά ο Κύριος Χατζηδάκης δεν το γνωρίζει ή σκόπιμα παραποιεί την αλήθεια, αλλά οι Βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας δεν τον έχουν ενημερώσει όταν έχουν χιλιάδες ψηφοφόρους οι οποίοι περιμένουν την επικουρική τους;

Εκτός εάν θεώρησε ότι με τα 100 ευρώ που έδωσαν για κάθε μήνα αναμονής ότι έλυσαν και το πρόβλημα.

Όσον αφορά τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού σε συνέντευξη του σε τηλεοπτικό κανάλι για την προσωπική διαφορά η κυβέρνηση δεν φαίνεται να αλλάζει τακτική και επιμένει στην πολιτική που ακολούθησε απέναντι στους συνταξιούχους που είχαν προσωπική διαφορά.

Η δήλωση του Πρωθυπουργού «για όσο υπάρχει προσωπική διαφορά η κυβέρνηση θα ενισχύει τους εν λόγω συνταξιούχους» δεν αφήνει περιθώρια για προσδοκία αλλαγής της πολιτικής της. Δηλαδή θα δίνεται το γνωστό διακοσάρι, για όσους το παίρνουν γιατί υπάρχουν και πάρα πολλοί συνταξιούχοι με προσωπική διαφορά οι οποίοι δεν πήραν ούτε ένα ευρώ, και φυσικά δεν θα παίρνουν καμία αύξηση στο μισθό τους.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΤΑΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                  ΤΣΙΟΤΣΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ