Α.Γ.Σ.Σ.Ε – Συνάντηση με τον Διοικητή του ΕΦΚΑ

Συνάντηση με τον Διοικητή του ΕΦΚΑ

Χθες Δευτέρα 9/9/2019 το Προεδρείο της Α.Γ.Σ.Σ.Ε. επισκέφθηκε στο Γραφείο του τον Διοικητή του ΕΦΚΑ κ. Χρήστο  Χάλαρη, παρουσία και του υποδιοικητή  κ. Κωνσταντίνου Τσαγκαρόπουλου. Στο πλαίσιο της συζήτησης η Α.Γ.Σ.Σ.Ε. έθεσε υπόψη τους τα ακόλουθα θέματα:

  1. Επανυπολογισμός των συντάξεων.
  2. Πρόσβαση των συνταξιούχων για εκτύπωση των μηνιαίων εκκαθαριστικών (ενημερωτικών).
  3. Αναγκαιότητα προσαρμογής όλων των συντάξεων χηρείας στο 70%, όπως καθορίστηκε με τον Ν. 4611/2019 (ΦΕΚ Α΄/73/17.5.2019) για τις συντάξεις χηρείας μετά τον Ν. 4287/2016.
  4. Απλούστευση διαδικασιών ώστε η παρακράτηση των συνδικαλιστικών εισφορών των συνταξιούχων υπέρ του Σωματείου στο οποίο ανήκουν να γίνεται όχι μέσω των εντασσόμενων στον ΕΦΚΑ Ταμείων και Κλάδων αλλά απευθείας μέσω ΕΦΚΑ (Γουδί).

Από τη συζήτηση προέκυψαν τα ακόλουθα:

  • Εντός του Σεπτεμβρίου  θα γίνει δυνατή η ηλεκτρονική εκτύπωση  των εκκαθαριστικών των συντάξεων μηνός Ιανουαρίου 2019 και στη συνέχεια και σταδιακά των επόμενων μηνών του 2019.
  • Εξετάζεται το θέμα του επανακαθορισμού όλων των συντάξεων χηρείας στο 70%.
  • Επιδίωξη της Διοίκησης του ΕΦΚΑ είναι η ενοποίηση όλων των διαδικασιών  και συνεπώς και του καθορισμού ενιαίου τρόπου είσπραξης της συνδικαλιστικής εισφοράς όλων των συνταξιούχων μέσω ΕΦΚΑ ( Γουδί) με σταδιακή απεμπλοκή από την διαδικασία των εντασσόμενων Ταμείων.

Εν συνεχεία έγινε αναλυτική ενημερωτική συζήτηση όλων των θεμάτων που ταλανίζουν την τάξη των συνταξιούχων και εμπίπτουν στην αρμοδιότητα των Υπουργείων Οικονομίας, Εργασίας και Υγείας.

Τέλος οφείλουμε να επισημάνουμε ότι η όλη συζήτηση έγινε σε κλίμα υψηλού ενδιαφέροντος, μας εδόθησαν δε, πλήρεις και σαφείς απαντήσεις στα τεθέντα ερωτήματα.