Τρίτη 24, Τετάρτη 25, και Παρασκευή 27 Νοεμβρίου η πληρωμή των συντάξεων για τους συνταξιούχους της Δ.Ε.Η. Για το Δεκέμβριο μετατέθηκε η εφαρμογή του Νόμου Βρούτση

Αναλυτικότερα: 

Την Τρίτη 24 Νοεμβρίου θα πληρωθούν οι συνάδελφοι που το AMKA τους

λήγει σε 1,3,5,7,9.

Την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου οι συνάδελφοι που το AMKA τους λήγει σε

0,2,4,6,8.

Οι δύο παραπάνω πληρωμές αφορούν τους συναδέλφους οι οποίοι βγήκαν στη σύνταξη μετά τις 13 Μαΐου 2016.

Οι υπόλοιποι συνάδελφοι θα πληρωθούν την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου την κυρία και την επικουρική τους σύνταξη.

Για τα μέσα Δεκεμβρίου πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων μετατέθηκε η εφαρμογή του λεγόμενου «νόμου Βρούτση»  ο οποίος προβλέπει αυξήσεις για όσους έχουν πάνω από 30 χρόνια ασφαλιστικό βίο. Ο εν λόγω νόμος που ψηφίστηκε τον περασμένο Μάρτη έχει εφαρμογή από την 1 Οκτωβρίου 2019 επομένως μαζί με την αύξηση η οποία  Θα ενσωματωθεί στην κύρια σύνταξη θα πρέπει να πληρωθούν και αναδρομικά 16 μηνών. Βεβαίως εδώ να πούμε ότι παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των συνταξιοδοτικών οργανώσεων για τους παλιούς συναδέλφους που έχουν βγει στη σύνταξη πριν τις 13 Μαΐου 2016 οι οποίες αυξήσεις και τα οποία αναδρομικά θα δοθούν με το ρυθμό του 1/5  για κάθε χρόνου για πέντε χρόνια.

Αναμένουμε τις πληρωμές των συντάξεων για να δούμε μήπως αποκατασταθούν κάποια λάθη που πιθανόν έγιναν κατά τον υπολογισμό των αναδρομικών από τους περικοπές του 4051/12 & 4093/12, ειδάλλως  το σωματείο σε συνεργασία με τους συναδέλφους θα απευθυνθεί στον ΕΦΚΑ για να διερευνηθούν οι εν λόγω περιπτώσεις

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους νέους συνταξιούχους ότι :

Οι κύριες συντάξεις προχωρούν με γρηγορότερο ρυθμό και αυτή τη στιγμή ολοκληρώνονται οι Αποφάσεις για αυτούς που βγήκαν στη σύνταξη τον Μάρτιο του 2020.

 Οι επικουρικές βρίσκονται στον Αύγουστο του 2018.

 Τα εφάπαξ στον Απρίλιο του 2019.

Η εκκρεμότητα για το λογισμικό καθώς και τις τροποποιητικές αποφάσεις των συναδέλφων που η σύνταξη τους πρέπει να υπολογιστεί με τις κοινές διατάξεις έχει γίνει και περιμένουμε από τις υπηρεσίες να ολοκληρώσουν τις σχετικές εργασίες.

Επίσης αναμένουμε μέρα την μέρα την πλατφόρμα του e-ΕΦΚΑ που αφορά τους δικαιούχους κληρονόμους των αναδρομικών.