ΑΝΑΦΟΡΑ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ προς τον κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΠΟΣ/ΔΕΗ)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΕΗ

(ΠΟΣ/ΔΕΗ)

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΝΑΓΝ/ΜΕΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ ΑΡΙΘ. 3032/74 ΑΡ. ΠΡΩΤ. ΑΘΗΝΩΝ (ΑΥΞ. ΑΡΙΘ 151/1247). ΕΔΡΑ Γ΄ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 7, 10432, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ. 2105229430, FAX 2105236391

          posdehme@yahoo.gr       www.posdei.gr

Αρ. Πρωτ.:  3341

ΠΡΟΣ ΤΟΝ Κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

Κον Ιωάννη Βρούτση

ΑΝΑΦΟΡΑ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΔΕΗ (ΠΟΣ/ΔΕΗ) που εδρεύει στην Αθήνα (3ης’ Σεπτεμβρίου 7) και νόμιμα εκπροσωπείται.

Κοινοποίηση:

  1. Υφυπουργό Εργασίας, κ. Νότη Μηταράκη
  2. Διοικητή ΕΦΚΑ, κ. Χρήστο Χάλαρη
  3. Γενική Διευθύντρια ΤΑΠ ΔΕΗ, κ. Σοφία Θωμοπούλου
  4. Γενικό Διευθυντή Πληροφορικής και Επικοινωνιών, κ. Μάρκο Κατελανή
  5. Γενική Διεύθυνση Συντάξεων, κ. Δέσποινα Αττάλιαλη
  6. Γενικό Διευθυντή Οικονομικού ΕΦΚΑ, κ. Ιωάννη Κόρμπο

Θέμα: Αναφορά της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΔΕΗ σχετικά με τις συντάξεις χηρείας αλλά και την μη ολοκλήρωση της διαδικασίας εγγραφών νέων μελών – απόδοση συνδρομών.

________________________________

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Επανερχόμαστε για άλλη μία φορά για να σας αναφέρουμε δύο μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στον χώρο των συνταξιούχων της ΔΕΗ.

              Ειδικότερα, μέχρι και σήμερα, παρά την έκδοση σχετικού νόμου ήδη από τον Μάιο 2019, δεν έχουν εκδοθεί από τον ΕΦΚΑ οι οριστικές αποφάσεις συνταξιοδότησης χηρείας, με αποτέλεσμα πολλές χήρες να είναι εγκλωβισμένες στο προσωρινό καθεστώς αποφάσεων χηρείας (με ό,τι αυτό συνεπάγεται από πλευράς ασφάλισης αλλά και επιβίωσης  τους).

            Περαιτέρω, η Διεύθυνση Μηχανοργάνωσης του ΕΦΚΑ, δεν έχει προχωρήσει, παρά την ομόφωνη απόφαση της Διοίκησης του ΕΦΚΑ, στην εγγραφή των νέων μελλών  την κράτηση και απόδοση των συνδρομών στα συνταξιουχικά Σωματεία μας, με αποτέλεσμα να παρατηρείται έντονο πρόβλημα και δυσφορία στα νέα μέλη μας (συνταξιούχων). Ως αποτέλεσμα, μέλη μας φυλλοροούν  αλλά και πόροι μας απόλλυνται και δη σε μια σημαντική περίοδο που τους έχουμε ανάγκη.

           Διαμαρτυρόμαστε για την μέχρι σήμερα καθυστέρηση των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ και παρακαλούμε θερμά όπως αναλάβετε πρωτοβουλία και ενσκήψετε σε αμφότερα τα προπεριγραφόμενα ζητήματα, δίδοντας άμεσα λύση.

Αθήνα, 3-12-2019

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΣ ΔΕΗ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 03 12 19