ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΚΟΖΑΝΗ   2 /4 / 2018

– ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

– ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΧΗΡΕΙΑΣ

– ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΩΝ 

   ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

Συμπληρώνονται αισίως κοντά 2 χρόνια από την ψήφιση του περιβόητου νόμου Κατράγκουλου και ακόμα δεν έχει ομαλοποιηθεί η έκδοση των νέεων συντάξεων.

Δύο χρόνια τώρα κωλισιεργούν!!!!

Τα επιπρόσθετα νομοθετικά διατάγματα – Ερμηνευτικές Εγκυγκλίους Διευκρινιστικά σημειώματα, διαδέχονται το ένα το άλλο πολλές φορές συσκοτίζοντας την κατάσταση.

Το σωματείο μας έκανε επανελλημένες παρεμβάσεις στον ΕΦΚΑ και στα αρμόδια Υπουργεία για το εν λόγω θέμα.

Δυστυχώς οι μέχρι τώρα απαντήσεις τους δεν μας κάνουν αισιόδοξους και κυρίως δεν βοηθούν τους συναδέλφους νέους συνταξιούχους να προγραμματίσουν τη ζωή τους η οποία δυσκολεύει καθέ μέρα και περισσότερο από το οικονομικό αδιέξοδο που έχουν περιέλθει. 20 μήνες κοντά στη σύνταξη οι συνάδελφοι και οι υπηρεσίες αδυνατούν να δώσουν την οριστική σύνταξη προβάλοντας μια σείρα δικαιολογίες .

Το Περιφερειακό Σωματείο Συνταξιούχων ΔΕΗ Α.Ε Δυτικής Μακεδονιάς  είναι δίπλα στους νέους συνταξιούχους και μετά το Πάσχα θα κάνει δυναμική παρέμβαση στην Αθήνα για το εν λόγω θέμα.

Εν τω μεταξύ επεξεργάζονται τις συντάξεις της χηρείας τις οποίες επαναυπολογίζουν με το νόμο Κατρούγκαλου και τις μείωνουν δραματικά!!!

Έξω από τις απάνθρωπες ρυθμίσεις των τριετούς συντάξεων στις κάτω των 55 γυναικών υπόκεινται και στις μειώσεις από το 70% στο 50% της επαναυπολογισμένης επαναλαμβανόμενης σύνταξης.

Εν τω μεταξύ ο νόμος Κατρούγκαλου λειτουργεί κανονικά στις συντάξεις χηρείας αλλά και στον υπολογισμό των νέων συντάξεων με γενικολογικές αναφορές και αοριστίες χωρίς καμμία δέσμευση αφήνουν να διαρρεύσει ότι μπορεί να μην εφαρμόσουν τον νόμο στον επαναυπολογισμό και τη μείωση του αφορολόγητου που θα πλήξουν βάναυσα τα εισοδήματα όλων των συνταξιούχων.

Εν τω μεταξύ οι εκδόσεις Επικουρικών, με ρυθμούς χελώνας, είναι στο τέλος του 2015.

Τα δε εφάπαξ συνεχίζουν να εκδίδονται εφ’ όσων έχει εκδοθεί νωρίτερα η Απόφαση της Κύριας Σύνταξης.

Οι λόγοι των καθυστερήσεων μας κάνουν να είμαστε επιφυλακτικοί και καχύποπτοι.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΣΙΟΠΤΣΙΑΣ  ΣΤΕΡΓΙΟΣ       ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ  ΙΩΑΝΝΗΣ