ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Α.Γ.Σ.Σ.Ε.

 

Αθήνα, 12/2/2018

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α.Γ.Σ.Σ.Ε. ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΕΤΕΑΕΠ

Στο πλαίσιο της επικοινωνίας της Α.Γ.Σ.Σ.Ε. με τους Ασφαλιστικούς Οργανισμούς, κλιμάκιο της Συνομοσπονδίας αποτελούμενο από τον Πρόεδρο της Α.Γ.Σ.Σ.Ε  κ.Γιάννη Ιορδανίδη, τον Πρόεδρο της ΠΟΣ/ΔΕΗ κ. Αθανάσιο Τριανταφυλλίδη, τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα  του Σωματείου Συντάξιουχων ΟΑΣΑ κ. Θεοχάρη Ταταράκη και Κώστα Πιπέρα αντίστοιχα,  επισκέφτηκε τον Διοικητή του ΕΤΕΑΕΠ κ. Αθανάσιο Καποτά και ενημερώθηκε σχετικά με τις εξελίξεις στα θέματα των επικουρικών συντάξεων.

Τονίσθηκε ιδιαίτερα η απαράδεκτη στάση της Κυβέρνησης ως προς το θέμα της επιστροφής οφειλομένων ποσών από λάθος υπολογισμούς που έχουν γίνει κατά τη γνώμη μας και η οποία αναγκάζει τους ασφαλισμένους να καταφύγουν σε υποβολή αιτήσεων.

Η θέση του Διοικητή ήταν, ότι δεν μπορεί να κινηθεί διαφορετικά αν δεν λάβει οδηγίες από το Υπουργείο περί αυτού και ότι οι υπολογισμοί γίνονται από την ΗΔΙΚΑ.

Ως προς το θέμα της έκδοσης επικουρικών συντάξεων που καθυστερούν, η θέση του Ταμείου είναι ότι από τον επόμενο μήνα θα αρχίσουν να εκδίδονται κανονικά οι επικουρικές συντάξεις που καθυστερούν από 1/1/2015.

Αναμένεται ότι περίπου το ήμισυ των εναπομεινάντων επικουρικών θα ολοκληρωθεί εντός του έτους (περίπου 55.000- 60.000).

Ως προς τα εφάπαξ, μας τονίσθηκε ότι θα καταβληθούν όλα μέχρι τέλος του έτους.

Σύντομα αναμένεται συνάντηση με τον Διοικητή του ΕΦΚΑ και τον Πρόεδρο της ΗΔΙΚΑ.

Η επικοινωνία μας με τους Ασφαλιστικούς Οργανισμούς είναι τακτική και πάντα κινείται σε θετικό κλίμα , εν αντιθέσει με την επικοινωνία μας με το Υπουργείο Εργασίας η οποία είναι άκρως προβληματική και την καταγγέλλουμε.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Α.Γ.Σ.Σ.Ε.