Διήμερη Εκδρομή ΒΟΛΟ – ΠΗΛΙΟ

Κοζάνη  23-11 -2017

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Το Δ/Σ του Περιφερειακού Σωματείου Συνταξιούχων ΔΕΗ ΑΕ Δυτ. Μακεδονίας  ανακοινώνει στα μέλη του ότι διοργανώνει  Διήμερη εκδρομή  2-3 Δεκεμβρίου 2017 για ΒΟΛΟ – ΠΗΛΙΟ.

Τιμή  συμμετοχής κατ’ άτομο 50 ευρώ.

Πληροφορίες – δηλώσεις στο τηλ. του Σωματείου 24610 39142  και στο κινητό 69477777820 μέχρι 29-11-2017 και ώρα 13.30 μ.μ.

Ώρα αναχώρησης 07.30 π.μ. από το Σιδηροδρομικό Σταθμό

   ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.

 ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

2/ΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΒΟΛΟΣ – ΠΗΛΙΟ

 

1η ΜΕΡΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ 02/12/17    ΚΟΖΑΝΗ  -ΜΑΚΡΥΝΙΤΣΑ-ΒΟΛΟΣ

Συγκέντρωση εκδρομέων τακτοποίηση των αποσκευών και ώρα 07.30 αναχωρούμε για την αρχαία Ιωλκό (γνωστή από την Αργοναυτική εκστρατεία), τον Βόλο κάνοντας  στάση στην Λάρισα για καφέ και ξεκούραση.  Άφιξη στο Βόλο και αναχώρηση για τη Μακρυνίτσα, «το μπαλκόνι του Πηλίου», με πανέμορφη θέα στο Παγασητικό. Επίσκεψη στο λαογραφικό μουσείο και έπειτα θα έχουμε λίγο ελεύθερο χρόνο να θαυμάσουμε τα αρχοντικά, τα χαγιάτα, τις  γραφικές εκκλησίες , τα σοκάκια και τα καλντερίμια. Αμέσως μετά επιστροφή στην πόλη του Βόλου. Ελεύθεροι στο Βόλο για να περιπλανηθούμε στους δρόμους της πόλης και να επισκεφτούμε τα φημισμένα Θεσσαλικά τσιπουράδικα. Τακτοποίηση  στο ξενοδοχείο. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

 

2η ΜΕΡΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ 03/12/17    ΒΟΛΟΣ – ΜΗΛΙΕΣ – ΒΥΖΙΤΣΑ- ΚΟΖΑΝΗ

Πρόγευμα και αναχωρούμε για να επισκεφθούμε το αρχαιολογικό μουσείο Βόλου, Συνεχίζουμε για τις Μηλιές (γενέτειρα του Άνθιμου Γαζή), με την πλούσια βλάστηση, τα γραφικά πετρόστρωτα δρομάκια, την πανέμορφη πλατεία με μαρμάρινες βρύσες, την αξιόλογη βιβλιοθήκη, αφού επισκεφθούμε το τοπικό λαογραφικό μουσείο  και την εκκλησία των ταξιαρχών θα έχουμε λίγο χρόνο για να απολαύσουμε τον καφέ μας. Συνεχίζουμε για Βυζίτσα, το  χωριό που κέρδισε το «Χρυσό Μήλο» σαν ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα παραδοσιακά χωριά. Θαυμάστε τα πανέμορφα τριώροφα αρχοντικά, το μοναστήρι του Αϊ Γιάννη του Προδρόμου, τη λαογραφική συλλογή. Θα επισκεφθούμε τον γυναικείο συνεταιρισμό Βυζίτσας «Εσπερίδες». Έπειτα χρόνος για φαγητό εξ΄ ιδίων. Αμέσως μετά επιστρέφουμε στην πόλη του Βόλου για να επισκεφθούμε το βιομηχανικό μουσείο πλινθοκεραμοποιίας  «Τσαλαπάτα». Το απόγευμα αναχώρηση για Κοζάνη μέσω Λάρισας.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελή πούλμαν του γραφείου μας.
  • Μια διαν/ση στο ξενοδοχείο PARK 4****  στο Βόλο  με πρωινό.

* Διατηρείται το δικαίωμα αλλαγής ή διαφοροποίησης του προγράμματος λόγο ειδικών συνθηκών ή για την καλύτερη διεξαγωγή του.

 

ΕΙΣΟΔΟΙ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΤ’ΑΤΟΜΟ:

*ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΚΡΥΝΙΤΣΑΣ : 1€

*ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΟΛΟΥ: 2€

*ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΗΛΙΕΣ: ΔΩΡΕΑΝ

*ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ «ΤΣΑΛΑΠΑΤΑ» : 3€ (ΔΩΡΕΑΝ: ΑΝΩ ΤΩΝ 65 ΕΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ/ΚΑΤΟΧΟΙ ΚΑΡΤΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ/ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ/ΑΜΕΑ)