«ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ»

«ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ»

Εδώ και 7 χρόνια ζούμε την κατρακύλα της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας της ΔΕΗ και συνεπακόλουθα της περιοχής. Τώρα έχει αποσταλλεί στις Βρυξέλλες  η λίστα με τα σενάρια για την πώληση πακέτου 40% λιγνιτικών μονάδων και ορυχείων προκειμένου να εγκριθεί σύμφωνα με την πρόβλεψη του μνημονίου.

Λες και είναι ροδάκινα να πάρουν το σήμα όπως λέει και η γνωστή διαφήμηση, να εκτεθούν για πώληση στον πάγκο της λαϊκής. Αν πωληθεί θα έχουμε το γνωστό παιχνίδι της Κυβέρνησης με την Αντιπολίτευση. Αν δεν πωληθεί θα βγεί η άλλη ποικιλία που είναι ποιο γευστική (μίγμα με υδροηλεκτρικά).

Και εδώ έχουμε τους «Θεατές».

  1. Οι συνδικαλιστές των ενεργεία σωματείων με τον Πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ, αγωνίζονται με νύχια και με δόντια μόνοι και έρημοι βλέποντας άμεσα το πρόβλημα .
  2. Οι εκπρόσωποι των χιλιάδων συνταξιούχων εξαντλήσαμε την αγωνιστικότητα μας και όχι όλοι στην παρουσία του Πρωθυπουργού στο εκθεσιακό κέντρο
  3. Οι Βουλευτές και Πολιτευτές της περιοχής εμμένουν στην αντιπαράθεση ποιο σενάριο ήταν ποιο καλό η πώληση της Μικρής ΔΕΗ η το προτεινόμενο
  4. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση μοιρασμένη, άλλοι απειλούν με παραιτήσεις και άλλοι σφυρίζουν αδιάφορα.
  5. Και ο μεγάλος απών η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Όπου και αν γυρίσεις στην ΚΟΖΑΝΗ θα ακούσεις για κλείσιμο επιχειρήσεων, μείωση τζίρου των καταστημάτων, ανεργία των νέων , μια πόλη που βαδίζει ολοταχώς στην συρίκνωση. Και δεν αναφέρομαι μόνον στον εμπορικό κόσμο αλλά και σε όλους όσους προσφέρουν υπηρεσίες ( Γιατροί – Μηχανικοί – Δικηγόροι κ.α)

Λες και δεν γνωρίζουν ότι η ανάπτυξη της Κοζάνης προήλθε σχεδόν αποκλειστικά από μια εύρωστη ΔΕΗ.

Εδώ ταιριάζει το ρητό:

« Των οικίων υμών εμπιπραμένων υμείς άδετε».

Δεν ξέρω αν μπορεί το ποτάμι να γυρίσει πίσω. Εκείνο που ξέρω είναι έστω και την τελευταία στιγμή ας συντονιστούμε όλοι αγωνιστικά , να αποτρέψουμε το μοιραίο, υπάρχει ελπίδα και αν δεν τα καταφέρουμε θα έχουμε τουλάχιστον να λέμε ότι αγωνιστήκαμε.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΤΣΙΟΠΤΣΙΑΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ