ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ενημερωτικό σχετικά με την Πρόσκληση σε Ακρόαση που αποστέλλεται από το Ε.Τ.Ε.Α σε κάποιους συναδέλφους.

Ο Νόμος 5220/82 έδινε το δικαίωμα στον εργαζόμενο να συνταξιοδοτείτε με 19 χρόνια και 6 μήνες και ο υπολογισμός της σύνταξης υπολογιζόταν στα 20 χρόνια προϋπηρεσίας ,αλλά μόνον για την Κυρία Σύνταξη και όχι για την Επικουρική που ήταν λανθασμένη ενέργεια.

Ο Νόμος 2676/1999 λέει ότι για οποιαδήποτε επιβαρυντική ενέργεια σε βάρος του ασφαλισμένου, το Ταμείο είναι υποχρεωμένο να ενημερώνει τον ασφαλισμένο.
Αυτό είναι μια τυπική Διαδικασία.

Τι ενέργειες κάνουμε όταν λαμβάνουμε ονομαστική πρόσκληση σε ακρόαση από το Ε.Τ.Ε.Α

Α ) Αν επιθυμεί ο ασφαλισμένος μπορεί να προσέλθει αυτοπροσώπως για ενημέρωση στο Ε.Τ.Ε.Α.

Β ) Αν επιθυμεί ο ασφαλισμένος μπορεί να καταθέσει γραπτή ενημερωτική έκθεση και να την αποστείλει ή ταχυδρομικός ( ΕΤΕΑ-ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ -13 – 15 ) ή με ΦΑΞ 210-5219-773

Γ ) Αν επιθυμεί ο ασφαλισμένος μπορεί να μην κάνει καμία διαδικασία , μπορεί να  αγνοήσει την πρόσκληση σε Ακρόαση του ΕΤΕΑ , διότι η απόφαση δεν είναι η Οριστική.

Γιατί γίνονται αυτές οι ατομικές Προσκλήσεις σε Ακρόαση από το Ε.Τ.Ε.Α

1 ) Είναι απόφαση της Διοίκησης του Ε.Τ.Ε.Α. να ελεγχθούν όλες οι Επικουρικές Συντάξεις που εκδόθηκαν και υπολογίστηκαν από την 1/7/2012 με απόφαση οριστική από το Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω.

2 ) Το 90% των Προσκλήσεων είναι μια τυπική διαδικασία και δεν  θα  υπάρχει  διαφορά.

3 ) Το 10 % των Προσκλήσεων , αναφέρουν λεπτομερώς το ιστορικό του ασφαλισμένου, το ποσοστό της μείωσης στην καταβαλλόμενη Επικουρική Σύνταξη που υπολογίστηκε με το αρχικό ποσοστό 12 /200 και τώρα επαναϋπολογίζετε με το νέο ποσοστό 18/200.

4 ) Το αποτέλεσμα του επαναϋπολογισμού από συνάδελφο σε συνάδελφο είναι διαφορετική…

Το αποτέλεσμα κατά περίπτωση της επιβάρυνσης μπορεί να είναι αμελητέο , με διαφορά 5-6 ευρώ , το οποίο το αποδιδόμενο , με το τελικό πληρωτέο ποσό έχει μια διαδρομή κράτησης του 1 Μνημονίου + κράτηση 2 Μνημονίου + Φόρο, το οποίο αν δεν δούμε το τελικό αποτέλεσμα και την διαφορά της επιβάρυνσης , δεν μπορούμε να επέμβουμε Νομικά.

5 ) Αν το τελικό αποτέλεσμα και η περικοπή και η επιβάρυνση του ασφαλισμένου εξακολουθεί να είναι μεγάλη τότε  κατά  προσωπική ενέργεια του κάθε ασφαλισμένου , θα χρειαστεί η παρέμβαση και η συνδρομή Νομικού Συμβούλου.

6 ) Οι Συναδέλφισες   –  Μητέρες με 3 + παιδιά που έφυγαν 31/2/2012 με 20 έτη που αναγνώρισαν με το Ν.3655 , δεν τους αποδίδεται η Επικουρική Σύνταξη , διότι τα 20 χρόνια αναγνώρισης δεν είναι δεδουλευμένα. Ενώ στην Κυρία Σύνταξη δεν υπάρχει πρόβλημα αποδίδετε κανονικά.

7 ) ΟΙ Συναδέλφισες που ανήκουν στην κατηγορία αυτή , και δεν θα μπορούν να θεμελιώσουν συντάξιμα χρόνια για την Επικουρική Σύνταξη , δεν θα μπορέσουν να δώσουν λύση.

8 ) Σε ξεχωριστή κατηγορία υπάρχουν Συναδέλφισες που αποχώρισαν με Σύνταξη το 2011 και συμπλήρωναν τα 20 χρόνια ασφάλισης , και ήταν μικρότερες από 52 χρόνων. Δεν θα τους αποδοθεί η Επικουρική Σύνταξη.
Θα τους αποδοθεί η Επικουρική Σύνταξη με τον σημερινό Νόμο όταν κλείσουν το χρονολογικό Έτος των 62 χρόνων και 7 μηνών.